Vanaf woensdag 9 september t/m zondag 11 oktober is de verkoopexpositie van Fathal Neema en Jolanda verdegaal te bezichtigen in Het Oude Raadhuis van Warmond.

Op zondag 13 september zullen de kunstenaars van 13.00 tot 17.00 uur in de galerie aanwezig zijn. U bent van harte welkom voor een kennismaking met de kunstenaars en hun werk!

Jolanda Verdegaal is opgeleid als docent beeldende vorming en heeft zich gespecialiseerd in keramiek. Zij geeft cursussen en workshops en is docent bij de Nederlandse Keramiek Opleiding (NKO) in Gouda. Haar werk wordt afgewerkt met matte, ruwe glazuren en gestookt op hoge temperatuur. Sommige stukken krijgen een rijk accent door het gebruik van goudluster of brons glazuur. De spanning tussen een enerzijds
zeer eigentijdse en persoonlijke benadering en anderzijds een teruggrijpen op oeroude vormen met verweerde oppervlakken geeft haar werk een tijdloze schoonheid mee.

Fathal Neema (Kerbela, Irak 1964) volgde zijn opleiding aan de Academy of Fine Arts in Bagdad. In Nederland volgde hij een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Fathel maakt expressionistische werken. Hij kent geen rust en zijn werk is een permanente zoektocht naar vorm, kleur en inhoud. Hij wordt als kunstenaar gekenmerkt door de geest van de tijd en door wat hij heeft meegemaakt. Neema neemt geen genoegen met de stijl van kant en klare modellen uit het verleden.