Vanaf woensdag 5 augustus t/m zondag 6 september exposeren Anna Golebiewska en Leni Venne in het oude Raadhuis van Warmond. Omdat een reguliere opening vanwege Covid-19 niet mogelijk is zullen de kunstenaars op zondag 9 augustus van 13.00 tot 17.00 uur in de galerie aanwezig zijn. Dit biedt de bezoekers een mooie kans om persoonlijk met de kunstenaars en hun werk kennis te maken. 

 

Anna Golebiewska exposeert met olieverfschilderijen. Na haar studie Spaans aan de universiteit van Warschau volgde zij postdoctorale studies op het gebied van kunstgeschiedenis. In haar werk is zij vooral gefascineerd door modernistische architectuur en hoe ongelooflijk veelzijdig het materiaal beton is. Een spel van schaduw en licht onthult de verrassende schoonheid van een ogenschijnlijk strenge brutale architectuur.

Leni Venne exposeert met beelden van keramiek. Opgeleid als chemisch analiste werkte zij op diverse verflaboratoria. Het vak keramist heeft zij geleerd door het volgen van diverse lessen aan de Vrije Academie in Den Haag aangevuld met lessen van gerenommeerde keramisten. Zij werkt voornamelijk in steengoed en stelt de glazuren zelf samen. Ontmoetingen met mensen en andere culturen zijn een belangrijke inspiratiebron voor haar werk.