Warmond – Vanaf woensdag 17 juli tot en met zondag 18 augustus exposeren Mannes Kroes en Frans Kokshoorn in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 21 juli om 16.00u uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

 

Mannes Kroes (1941) exposeert met schilderijen. Begonnen als beeldhouwer begint Mannes eind jaren 90 met schilderen. Hoe meer hij schildert des te meer wordt zijn ‘oog’ geschoold in het ontdekken van dingen die zich in een schilderij laten „vertalen“ Al experimenterend met olieverf heeft hij ontdekt welke kleuren hij moet gebruiken om een karakteristieke glans te krijgen, waardoor zijn schilderijen warmte en diepte uitstralen. Hij past dit toe in zowel klassieke stillevens als landschappen.  Hij is op 18 Augustus aanwezig in de galerie

 

Frans Kokshoorn (1947) exposeert met beelden. Hij is in 1976 afgestudeerd aan de KABK in den Haag. Vanaf 1977 is hij in Voorburg gevestigd als vrij kunstenaar en exposeert hij veelvuldig .Zijn werk is geabstraheerd figuratief met als onderwerp de mens, huizen en steden. In zijn menselijke figuren geeft hij de anonimiteit weer, door de hoofden te vervangen door andere vormen, waarbij humor een belangrijke factor vormt. In 2012 ontving hij de oevreprijs van het Fonds ArtiBrak .Website: franskokshoorn.com/