Warmond – Vanaf woensdag 12 juni tot en met zondag 14 juli exposeren Marie-José Roosen en Mieneke Hofman in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 16 juni om 16.00u uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. Tijdens de expositie zijn er twee markten: op 16 juni de textielmarkt en op 7 juli de curiosamarkt op deze dagen is de galerie vanaf 11u geopend.

Marie-José Roosen exposeert met textiele sculpturen genaam “strange matters”. Aanvankelijk opgeleid als docent handenarbeid volgde zij later de modeacademie Rotterdam waarna ze ook nog afstudeerde als holistisch beeldend kunstenaar aan de vrije academie Het Pad. Haar serie ontroerende sculpturen “strange matters” zijn ontstaan vanuit intuitie en bestaan voornamelijk uit wol en oude huiden, gecombineerd andere vindsels. Haar inspiratie: “fear makes the world go round”.website: www.mariejoseroosen.nl

Mieneke Hofman exposeert geschilderde landschappen . Zij volgde haar opleiding aan de kunstacademie haarlem/Leiden. In haar schilderijen van het Waddengebied, maar ook van Namibie en Rwanda,  laat zij zich inspireren door het kleurenspel en schildert in de traditie van het impressionisme en expressionisme met uitstapjes naar het semi-abstracte. Het boek “het landschap in de mens” ligt ter inzage bij de expositie. website: www.mienekehofman.nl